ZUPA MEKSYKAŃSKA

Składniki:

– mięso mielone z piersi kurczaka 100g
– schab odtłuszczony 85g
– oliwa z oliwek 2g
– fasola czerowna 30g
– fasola biała 30g
– ciecierzyca 30g -pomidory z puszki 1/4 puszki
– ogórek kiszony 3 szt
– marchewka
– koncentrat pomidorowy

– sól,pieprz, słodka ostra i wędzona papryka,ulubione zioła
– bułka (u mnie zwykła pszenna z ziarnami) 100g

 

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oliwie w garnku.

2.    Doprawiamy i zalewamy wodą.

3.    Gotujemy ok pół godziny.

4.    Następnie dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy jeszcze 20 min.

5.    Na koniec dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

 

 

Kalorie: 582 kcal
Białko 40 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 73 g

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]