Składniki:
– Jajko 3szt
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Masło 100g
– Erytrytol 200g
– Dżem 200g ( u nas strawberry in jelly od @allnutrition )
– Skrobia
ziemniaczana 45g
– Olej kokosowy 50g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przygotowanie:
1. Żółtka oddzielamy od białek.
2.
Białka
odstawiamy.
3.
Z mąki,
masła, żółtek, 100g erytrytolu oraz pdp zagniatamy kruche ciasto. 1/3 wkładamy
do zamrażarki.
4.
Resztą
wykładamy dno tortownicy.
5.
Kładziemy
na to dżem i podpiekamy 20 min w 180* .
6.
W
międzyczasie ubijamy białka z resztą erytrytolu.
7.
Dodajemy
skrobię oraz olej.
8.
Naszą
piankę przekładamy na podpieczone ciasto.
9.
Na
wierzch tarkujemy zamrożone ciasto.
10.Pieczemy
ok 30 min w 180*
Kalorie:
2532 kcal
Białko 44g
Tłuszcz 152g
Węglowodany 237g