CIASTO Z DŻEMEM

Składniki:

– Jajko 3szt
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Masło 100g
– Erytrytol 200g
– Dżem 200g ( u nas strawberry in jelly od 
@allnutrition )

– Skrobia ziemniaczana 45g
– Olej kokosowy 50g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Żółtka oddzielamy od białek.

2.    Białka odstawiamy.

3.    Z mąki, masła, żółtek, 100g erytrytolu oraz pdp zagniatamy kruche ciasto. 1/3 wkładamy do zamrażarki.

4.    Resztą wykładamy dno tortownicy.

5.    Kładziemy na to dżem i podpiekamy 20 min w 180* .

6.    W międzyczasie ubijamy białka z resztą erytrytolu.

7.    Dodajemy skrobię oraz olej.

8.    Naszą piankę przekładamy na podpieczone ciasto.

9.    Na wierzch tarkujemy zamrożone ciasto.

10.Pieczemy ok 30 min w 180*

 

 

Kalorie: 2532 kcal
Białko 44g
Tłuszcz 152g
Węglowodany 237g


Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]