MAKARON Z KURCZAKIEM I FASOLKĄ

Składniki:
– Makaron                         70g
– Pierś z kurczaka           120g
– Oliwa z oliwek               5g
– Fasolka szparagowa    50g
– Śmietanka 18%             30g
– Cebula ( według preferencji )
– Papryka ( według preferencji )
– Sól, pieprz, pieprz ziołowy 

 

Przygotowanie:

·      Makaron i fasolkę gotujemy w osolonej wodzie

·      Pierś kroimy w kostkę

·      Podsmażamy na oliwie

·      Przyprawiamy

·      Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę oraz fasolkę

·      Smażymy ok 3 min

·      Dodajemy makaron i śmietankę

·      Możemy posypać pietruszką

kalorie: 484 kcal 

Białko 38 g 

Tłuszcz 12 g 

Węglowodany 53 g

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]