ZUPA KREM DYNIOWO MARCHEWKOWA

Składniki:

– Dynia 100g
– Marchewka 1szt średniej wielkości
– Imbir ok 10g
– Cebula 1szt
– Mleczko kokosowe 50g
– Oliwa z oliwek 8g
– Sól,pieprz -Kolendra
– Chilli
– Ser feta 50g
– Woda

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Do garnka wlewamy oliwę.

2.    Przesmażamy na niej cebulę, pokrojoną w kostkę dynię i marchewkę.

3.    Po kilku minutach dolewamy wodę tak żeby przykryła warzywa.

4.    Gotujemy ok 25 min po czym wszystko blendujemy.

5.    Przyprawiamy nasz krem i dodajemy mleczko kokosowe.

6.    Wlewamy do miski i posypujemy serem feta.

7.    My jedliśmy z paluszkami chlebowymi 🙂

 

 

Kalorie: 245 kcal
Białko 7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 5 g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]