Składniki:
– Dynia 100g
– Marchewka 1szt średniej wielkości
– Imbir ok 10g
– Cebula 1szt
– Mleczko kokosowe 50g
– Oliwa z oliwek 8g
– Sól,pieprz -Kolendra
– Chilli
– Ser feta 50g
– Woda
Przygotowanie:
1. Do garnka wlewamy oliwę.
2. Przesmażamy na niej cebulę, pokrojoną w kostkę
dynię i marchewkę.
3. Po kilku minutach dolewamy wodę tak żeby przykryła
warzywa.
4. Gotujemy ok 25 min po czym wszystko blendujemy.
5. Przyprawiamy nasz krem i dodajemy mleczko kokosowe.
6. Wlewamy do miski i posypujemy serem feta.
7. My jedliśmy z paluszkami chlebowymi 🙂
Kalorie:
245 kcal
Białko 7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 5 g