Składniki:
– Mąka orkiszowa 75g
– Jajko 3szt
– Cukier puder z erytrytolu 70g
– Galaretka 0 kalorii
– Woda
– Gorzka czekolada min 70% kakao 60g
– Masło 15g
Przygotowanie:
1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2.
Stopniowo
dodajemy cukier puder i żółtka.
3.
Wsypujemy
mąkę i mieszamy delikatnie .
4.
Na
blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką nasze ciasto w kształt
małych ciasteczek.
5.
Pieczemy
ok 6-7 min .
6.
Odstawiamy
do ostygnięcia.
7.
Galaretkę
przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wylewamy do sporego naczynia
żeby galaretka tylko pokryła dno.
8.
Gdy
galaretka nam stężeje, wycinamy kieliszkiem kółka.
9.
Układamy
je na biszkopcie i polewamy masą czekoladową (rozpuszczona czekolada i masło) .
10Odstawiamy
w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Ja niestety nie miałam dużo czasu.
11.Moja
galaretka nie stężała całkowicie dlatego delicje nie wyszły idealnie równe i
piękne ale za to smaczne:)
Kalorie:
912 kcal ( 20 ciastek )
Białko 31g
Tłuszcz 51g
Węglowodany 77g