Składniki:
– Krewetki 50g
– Ser feta 20g
– Płatki kukurydziane 15g
– Oliwa z oliwek 8g
– Chleb żytni orkiszowy 70g
– Awokado 35g
– Mix sałat
– Ogórek
– Rzodkiewka
– Szczypiorek
– Papryka
– Musztarda 1 łyżeczka
– Sok z ćwiartki cytryny
– Sól, pieprz, ulubione przyprawy
Przygotowanie:
1. Krewetki panierujemy w zmielonych płatkach
kukurydzianych i smażymy na 5g oliwy.
2. Warzywa, ser feta i usmażone krewetki wrzucamy do
miski i polewamy sosem (3g oliwy + musztarda + sok z cytryny +przyprawy).
3. Awokado rozgniatamy i smarujemy tosty z chleba
żytniego.
Kalorie:
426 kcal
Białko 17 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 46 g