SAŁATKA Z KREWETKAMI + TOSTY

Składniki:

– Krewetki 50g
– Ser feta 20g
– Płatki kukurydziane 15g
– Oliwa z oliwek 8g
– Chleb żytni orkiszowy 70g
– Awokado 35g
– Mix sałat
– Ogórek
– Rzodkiewka
– Szczypiorek
– Papryka
– Musztarda 1 łyżeczka
– Sok z ćwiartki cytryny
– Sól, pieprz, ulubione przyprawy

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Krewetki panierujemy w zmielonych płatkach kukurydzianych i smażymy na 5g oliwy.

2.    Warzywa, ser feta i usmażone krewetki wrzucamy do miski i polewamy sosem (3g oliwy + musztarda + sok z cytryny +przyprawy).

3.    Awokado rozgniatamy i smarujemy tosty z chleba żytniego.

 

 

Kalorie: 426 kcal
Białko 17 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 46 g

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]