KREM POMIDOROWO PAPRYKOWY

Składniki:

– Polędwiczki z kurczaka 120g
– Oliwa z oliwek do zupy 5g
– Oliwa z oliwek do smażenia kurczaka 5g
– Chleb żytni 70g
– Soczewica 10g
– Papryka czerwona
– Pomidor lub passata pomidorowa 100 g
– Czosnek
– Cebula
– Ulubione przyprawy

– Woda

 

Przygotowanie:

 

1.    W garnku podsmażamy cebulę, czosnek, paprykę i pomidora.

2.    Zalewamy wszystko wodą i dusimy razem ok 15 min.

3.    Soczewicę blendujemy na mąkę.

4.    Dodajemy ją do zupy i wszystko razem miksujemy.

5.    Doprawiamy do smaku.

6.    Kurczaka podsmażamy na oliwie a z chleba robimy grzanki.

 

 

Kalorie: 389 kcal
Białko 33 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]