Składniki:
– Filet z kurczaka
120g
– Makaron ryżowy 50g
– Skrzydełko z kurczaka (tylko na bulion)
– Śmietanka 18% 10g
(Warzywa łącznie
200-400g na porcje)
– Por
– Cebula
– Seler
– Pietruszka korzeń
– Marchewka
– Pomidory z puszki
– Koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
– Sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Warzywa i skrzydełko wrzucamy do garnka, zalewamy
wodą i gotujemy bulion.
2. Po ok. Pół godziny dodajemy filet z kurczaka i
dalej gotujemy ok 25-30min.
3. Dodajemy zblendowane pomidory z puszki,koncentrat
oraz śmietankę. Wszystko doprawiamy do smaku.
4. Jemy z ugotowanym makaronem ryżowym (smakuje jak
zwykle pszenne
Kalorie:
349 kcal
Białko 33 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 41 g