ZUPA POMIDOROWA

Składniki:

– Filet z kurczaka 120g
– Makaron ryżowy 50g
– Skrzydełko z kurczaka (tylko na bulion)
– Śmietanka 18% 10g

(Warzywa łącznie 200-400g na porcje)
– Por
– Cebula
– Seler
– Pietruszka korzeń
– Marchewka
– Pomidory z puszki
– Koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
– Sól, pieprz

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Warzywa i skrzydełko wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy bulion.

2.    Po ok. Pół godziny dodajemy filet z kurczaka i dalej gotujemy ok 25-30min.

3.    Dodajemy zblendowane pomidory z puszki,koncentrat oraz śmietankę. Wszystko doprawiamy do smaku.

4.    Jemy z ugotowanym makaronem ryżowym (smakuje jak zwykle pszenne

 

 

Kalorie: 349 kcal
Białko 33 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 41 g

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]