SERNIK Z MANGO

Składniki:

Na ciasto:

– Mąka orkiszowa jasna 100g
– Żółtko 2szt
– Masło 20g
– Cukier puder z erytrytolu 30g
– Proszek do pieczenia 1łyżeczka

Na masę serową:


– Twaróg chudy 500g
– Jajo 1szt
– Masło 10g
– Skrobia ziemniaczana 15g
– Cukier puder z erytrytolu 70g

Wierzch ciasta:

– Mango z puszki ok 50 g
– Białka z 2 jaj
– Wiórki kokosowe 15g
– Cukier puder z erytrytolu 30g

 

Przygotowanie:

 

1.    Zagniatamy składniki na ciasto.

2.    2/3 ciasta wykładamy do keksówki i pieczemy ok 15 min w 180* .

3.    Resztę ciasta wkładamy do lodówki.

4.    Masło miksujemy z cukrem pudrem.

5.    Dodajemy jajko i dalej miksując stopniowo dorzucamy twaróg.

6.    Na koniec dodajemy skrobię ziemniaczaną.

7.    Masę serową wylewamy na podpieczone ciasto i układamy na nią pokrojone mango.

8.    Białka i cukier puder ubijamy na sztywną pianę.

9.    Dodajemy do niej wiórki kokosowe i przykrywamy nią mango.

10.Na wierzch tarkujemy ciasto.

11.Pieczemy ok 60min w 180* .

12.Czekamy do całkowitego wystudzenia ciasta ponieważ ciepła masa serowa jest dość rzadka.


Kalorie 1346 kcal

Białko 118g
Tłuszcz 53g
Węglowodany 99

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]