Składniki:
Na
ciasto:
–
Mąka orkiszowa jasna 100g
– Żółtko 2szt
– Masło 20g
– Cukier puder z erytrytolu 30g
– Proszek do pieczenia 1łyżeczka
Na
masę serową:
– Twaróg chudy 500g
– Jajo 1szt
– Masło 10g
– Skrobia ziemniaczana 15g
– Cukier puder z erytrytolu 70g
Wierzch
ciasta:
–
Mango z puszki ok 50 g
– Białka z 2 jaj
– Wiórki kokosowe 15g
– Cukier puder z erytrytolu 30g
Przygotowanie:
1.
Zagniatamy
składniki na ciasto.
2.
2/3
ciasta wykładamy do keksówki i pieczemy ok 15 min w 180* .
3.
Resztę
ciasta wkładamy do lodówki.
4.
Masło
miksujemy z cukrem pudrem.
5.
Dodajemy
jajko i dalej miksując stopniowo dorzucamy twaróg.
6.
Na
koniec dodajemy skrobię ziemniaczaną.
7.
Masę
serową wylewamy na podpieczone ciasto i układamy na nią pokrojone mango.
8.
Białka
i cukier puder ubijamy na sztywną pianę.
9.
Dodajemy
do niej wiórki kokosowe i przykrywamy nią mango.
10.Na
wierzch tarkujemy ciasto.
11.Pieczemy
ok 60min w 180* .
12.Czekamy
do całkowitego wystudzenia ciasta ponieważ ciepła masa serowa jest dość rzadka.
Białko 118g
Tłuszcz 53g
Węglowodany 99