BLOK CZEKOLADOWY

Składniki:

– Mleko w proszku 130g
– Odżywka białkowa o smaku czekolady 30g
– Masło 50g
– Rodzynki 20g
– Suszona żurawina 10g
– Herbatniki bez cukru 40g
– Ulubione orzechy 50g
– Kakao 20g
– Erytrytol 30g
– Woda ok 50g

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Masło, wodę, Erytrytol i kakao podgrzewamy w garnku aż wszystko się połączy.

2.    Następnie dodajemy mleko w proszku oraz odżywkę białkową.

3.    Dokładnie mieszamy.

4.    Do powstałej masy dodajemy pokruszone herbatniki, posiekane orzechy i bakalie.

5.    Wykładamy wszystko do keksówki wyłożonej folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Kalorie 1658 kcal
Białko 74g
Tłuszcz 104g
Węglowodany 102g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]