PIERNIKOWE BABECZKI

Składniki:


– Mąka orkiszowa razowa 160g
– Jajko 1szt
– Miód 10g
– Masło 30g
– Erytrytol 30g
– Mleko 40g
– Dżem niskosłodzony 40g
– Czekolada gorzka 80% kakao 20g
– Przyprawa do piernika – Kakao 20g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
– Cynamon 

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim erytrytol, miód i masło.

2.    Następnie dodajemy jajko, mąkę i przyprawy.

3.    Powstałą masę nakładamy do papilotek (1/3 ich wysokości) , następnie dżem i przykrywamy wszystko resztą ciasta.

4.    Wierzch posypujemy tartą czekoladą.

5.    Pieczemy ok 12 min w 180*

 

 

Kalorie: 1048kcal
Białko 30g
Tłuszcz 42g
Węglowodany 127g

 

 

***U mnie wyszło 10
babeczek:)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]