Składniki:
– Mąka orkiszowa
razowa 160g
– Jajko 1szt
– Miód 10g
– Masło 30g
– Erytrytol 30g
– Mleko 40g
– Dżem niskosłodzony 40g
– Czekolada gorzka 80% kakao 20g
– Przyprawa do piernika – Kakao 20g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
– Cynamon
Przygotowanie:
1. Mleko
podgrzewamy, rozpuszczamy w nim erytrytol, miód i masło.
2. Następnie
dodajemy jajko, mąkę i przyprawy.
3. Powstałą
masę nakładamy do papilotek (1/3 ich wysokości) , następnie dżem i przykrywamy
wszystko resztą ciasta.
4. Wierzch
posypujemy tartą czekoladą.
5. Pieczemy
ok 12 min w 180*
Kalorie: 1048kcal
Białko 30g
Tłuszcz 42g
Węglowodany 127g
***U mnie wyszło 10
babeczek:)