SERNICZEK OREO

Składniki:

– Twaróg chudy 500g
– Białko jaj 60g
– Cukier puder z erytrytolu 50g
– Śmietana kwaśna 100g
– Ciastka oreo 70g (6szt)

– Aromat waniliowy
– Mąka ziemniaczana 10g

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Ciasteczka „otwieramy” i wyciągamy biały krem do miski.

2.    Dodajemy do niego twaróg, cukier, aromat i śmietanę kwaśna.

3.    Miksujemy ok 2 minuty i dodajemy białka jaj oraz mąkę dalej miksując.

4.    Do masy kruszymy ciastka i wykładamy do formy.

5.    Pieczemy ok 65 min w 150*.



 

 

Kalorie: 1089kcal
Białko 98g
Tłuszcz 42g
Węglowodany 83g

***Ja dodatkowo wstawiam naczynie żaroodporne napełnione wodą na ostatni poziom piekarnika żeby sernik nie był suchy:)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]