FIT CIASTO PLEŚNIAK

Składniki:

– Mąka orkiszowa 400g
– Jajko 4szt
– Cukier puder z erytrytolu 200g
– Śmietana kwaśna 30g
– Masło 150g
– Kakao 20g
– Dżem ( u nas owoce w żelu od 
@allnutrition ) 400g
– Proszek do pieczenia 1 łyżka

– Cukier waniliowy 10g

 

Przygotowanie:

 

1.    Z mąki, masła, 1 jajka, 3 żółtek, proszku do pieczenia , cukru waniliowego, śmietany i 150g erytrytolu robimy kruche ciasto.

2.    2/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do lodówki

3.    Do reszty ciasta dodajemy kakao i również odkładamy na ok 1 godz do lodówki.

4.    Białka ubijamy z pozostałym erytrytolem na sztywną pianę.

5.    Na blaszkę o wymiarach 30×25 wykładamy jasne ciasto, następnie dżem, część piany, pokruszone ciemne ciasto i resztę piany.

6.    Pieczemy ok 35 min w 180*


 

 

Kalorie: 3426kcal
Białko 75g
Tłuszcz 161g
Węglowodany 399g

 

 

***  Wyjdzie ok 20 sporych kawałków po 171 kalorii

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]