POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ

Składniki:

– Polędwiczki wieprzowe 180g
– Szynka parmeńska 45g
– Ryż basmati 100 g

( Tu akurat taki z Lidla meksykański do podgrzania w mikrofali )
( na drugim zdjęciu z kaszą kuskus )
– Szparagi
– Oliwa z oliwek 8g
– Śmietanka 18% 20g

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Polędwiczki kroimy w plasterki

2.    Owijamy je szynka

3.    Smażymy

4.    Wkładamy do naczynia żaroodpornego

5.    Zalewamy ( woda, śmietanka i przyprawy )

6.    Pieczemy w piekarniku ok 30 minut w temp 180 stopni

 

 

Kalorie: 753 kcal
Białko 58 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 79 g

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]