DWUKOLOROWY SERNIK NA ZIMNO

Składniki:

CZĘŚĆ JASNA:
– Jogurt grecki 0% tłuszczu 450g
– Odżywka białkowa o smaku ciasteczkowym 30g
– Erytrytol 15g
– Herbatniki bez cukru 40g
– Żelatyna 1 łyżka stołowa

CZĘŚĆ CIEMNA:
– Jogurt grecki 0% tłuszczu
– Odżywka białkowa o smaku czekolady 20g
– Erytrytol 15g
– Herbatniki bez cukru 30g
– Żelatyna 1 łyżka stołowa
– Kakao 10g

 

 

Przygotowanie:

 

1.  Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku (ok 1/3 kubka wody na każdą z cześci) i czekamy aż wystygnie.

2.  W międzyczasie w dwóch oddzielnych miskach mieszkamy dokładnie wszystkie składniki.

3.  Na koniec dodajemy do nich żelatynę i wylewamy do tortownicy:)

4.    Po godzince w lodówce ciasto jest gotowe:)


 

 

Kalorie: 928 kcal
Białko 118g
Tłuszcz 12g
Węglowodany 87g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]