Składniki:
CZĘŚĆ
JASNA:
– Jogurt grecki 0% tłuszczu 450g
– Odżywka białkowa o smaku ciasteczkowym 30g
– Erytrytol 15g
– Herbatniki bez cukru 40g
– Żelatyna 1 łyżka stołowa
CZĘŚĆ
CIEMNA:
– Jogurt grecki 0% tłuszczu
– Odżywka białkowa o smaku czekolady 20g
– Erytrytol 15g
– Herbatniki bez cukru 30g
– Żelatyna 1 łyżka stołowa
– Kakao 10g
Przygotowanie:
1. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku (ok 1/3 kubka wody
na każdą z cześci) i czekamy aż wystygnie.
2. W międzyczasie w dwóch oddzielnych miskach
mieszkamy dokładnie wszystkie składniki.
3. Na koniec dodajemy do nich żelatynę i wylewamy do
tortownicy:)
4.
Po
godzince w lodówce ciasto jest gotowe:)
Kalorie:
928 kcal
Białko 118g
Tłuszcz 12g
Węglowodany 87g