Składniki:
– mięso mielone z
indyka 100g
– ryż basmati 15g
– oliwa z oliwek 7g
– ziemniaki 300g
– bułka tarta 10g
– jogurt 0% tłuszczu 100g
– kapusta 20g
– passata pomidorowa
– ulubione przyprawy
– marchewka
– sałata
– ogórek
Przygotowanie:
1. Mięso mieszamy z ryżem, pokrojoną w kostkę kapustą
i przyprawiamy.
2. Formujemy małe kotleciki i smażymy na oliwie.
3. Przekładamy je do garnka ,zalewamy wodą I dodajemy
pokrojoną lub startą marchewkę.
4. Gotujemy ok 20 min i dodajemy passatę.
5. Wszystko razem dusimy jeszcze ok 15 min.
6. Jemy z ugotowanymi ziemniakami i mozerią (sałata,
ogórek i jogurt)
Kalorie:
555 kcal
Białko 35 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 85 g