LECZO

Składniki:

– Pierś z kurczaka 80g
– Kiełbasa (u nas śląska) 50g
– Oliwa z oliwek 4g
– Papryka czerwona i żółta ok 50g
– Cebula 1/2 szt -Cukinia ok 50g
– Passata pomidorowa 200g
– Woda 50g
– Sól, pieprz, ostra i słodka papryka

 

Przygotowanie:

 

1.    W garnku podsmażamy kurczaka i kiełbasę.

2.    Dodajemy pokrojone warzywa i wodę.

3.    Dusimy ok 15min.

4.    Przyprawiamy, dolewamy passatę pomidorową i gotujemy razem jeszcze ok 15min.

5.    Jemy z pieczywem, ryżem lub makaronem.

6.    U nas oczywiście bułeczka własnej roboty?


 

 

Kalorie: 230 kcal
Białko 29 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 5 g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]