JABŁECZNIK JAGLANY

Składniki:

– Kasza jaglana 150g
– Jajko 3szt
– Jabłko 200g
– Mąka orkiszowa 30g
– Isolat białka 30g (u nas 
@real_pharm_nutrition ,smak baked apple)
– Erytrytol 15g
– Cynamon

 

Przygotowanie:

 

1.    Kaszę gotujemy na wodzie i studzimy

2.    Następnie blendujemy ja z żółtkami,isolatem,mąką i erytrytolem

3.    Białka ucieramy na sztywną pianę

4.    Jabłka tarkujemy i mieszamy z cynamonem

5.    Masę jaglaną wykładamy na blaszkę (ja spryskuje ją olejem kokosowym w sprayu) ,na nią układamy jabłka i pianę z białek.

6.    Pieczemy 45 min w 180 stopniach.


 

 

Kalorie: 1111 kcal
Białko 66g
Tłuszcz 20g
Węglowodany 167g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]