Składniki:
– Dynia 350g
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Jajko 2szt
– Białko jaja 150g
– Erytrytol 80g
– Czekolada 50g
– Olej kokosowy 20g
– Cynamon
– Przyprawa korzenna
– Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
1. Dynię kroimy w kostkę i gotujemy na parze.
2.
Rozgniatamy
ją widelcem w misce.
3.
Dodajemy
jajka, białko jaj, erytrytol ,olej kokosowy i miksujemy.
4.
Dosypujemy
mąkę, przyprawy i tarkowaną czekoladę .
5.
Ponownie
miksujemy.
6.
Pieczemy
45min w 180*.
Kalorie:
1353kcal
Białko 54g
Tłuszcz 52g
Węglowodany 167g
*** Ja
zrobiłam jeszcze polewę z czekolady, kakao i oleju kokosowego:) Wyszło 8
kawałków po 169kcal 🙂