CIASTO CZEKOLADOWO DYNIOWE

Składniki:

– Dynia 350g
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Jajko 2szt
– Białko jaja 150g
– Erytrytol 80g
– Czekolada 50g
– Olej kokosowy 20g
– Cynamon
– Przyprawa korzenna
– Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Dynię kroimy w kostkę i gotujemy na parze.

2.    Rozgniatamy ją widelcem w misce.

3.    Dodajemy jajka, białko jaj, erytrytol ,olej kokosowy i miksujemy.

4.    Dosypujemy mąkę, przyprawy i tarkowaną czekoladę .

5.    Ponownie miksujemy.

6.    Pieczemy 45min w 180*.




 

 

Kalorie: 1353kcal
Białko 54g
Tłuszcz 52g
Węglowodany 167g

 

 

***  Ja zrobiłam jeszcze polewę z czekolady, kakao i oleju kokosowego:) Wyszło 8 kawałków po 169kcal 🙂

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]