CURRY Z KREWETKAMI

Składniki:

– krewetki tygrysie 100g
– oliwa z oliwek 6g
– makaron 60g
– mleczko kokosowe z puszki 40g
– pomidory z puszki ,krojone ok 50g
– przyprawa curry
– pasta curry 1 łyżeczka

– sol pieprz

– papryka czerwona
– szczypiorek

 

Przygotowanie:

 

1.    Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2.    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy krewetki oraz pokrojone warzywa.

3.    Podsmażamy ok 5 min.

4.    Dodajemy pomidory, mleczko, pastę curry oraz przyprawy.

5.    Dusimy wszystko kilka minut.

6.    Jemy z makaronem.

 

 

Kalorie: 408 kcal
Białko 26 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 44 g

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]