Składniki:
SPÓD:
-Ryż preparowany 60g
-daktyle 100g
MASA SEROWA:
– Jogurt grecki 0% tłuszczu 350g
– Twaróg chudy 250g
– Odżywka białkowa 40g
(u nas isolat @real_pharm_nutrition o smaku waniliowym)
– Żelatyna 2 łyżki
– Erytrytol 15g
WIERZCH:
– Galaretka bez cukru
– Maliny / jeżyny 100-150g
Przygotowanie:
1. Daktyle moczymy we wrzątku ok 15min.
2. Następnie odsączamy i studzimy.
3. Dodajmy do nich ryż preparowany.
4. Powstałą masę wykładamy na spód tortownicy i
odstawiamy do lodówki.
5. Żelatynę rozrabiamy we wrzątku i studzimy.
6. Jogurt miksujemy z twarogiem, odżywką białkowa i
erytrytolem.
7. Dodajemy żelatynę i wszystko mieszamy.
8. Masę wylewamy na nasz schłodzony spód.
9. Na wierzch układamy owoce i zalewamy galaretką.
10.Odstawiamy
na ok godz do lodówki i gotowe 🙂
Kalorie:
1106 kcal
Białko 121g
Tłuszcz 3g
Węglowodany 164g