SERNICZEK

Składniki:

SPÓD:
-Ryż preparowany 60g
-daktyle 100g

MASA SEROWA:
– Jogurt grecki 0% tłuszczu 350g
– Twaróg chudy 250g
– Odżywka białkowa 40g

(u nas isolat @real_pharm_nutrition o smaku waniliowym)
– Żelatyna 2 łyżki

– Erytrytol 15g

 

WIERZCH:
– Galaretka bez cukru

– Maliny / jeżyny 100-150g

 

 

Przygotowanie:

 

1.  Daktyle moczymy we wrzątku ok 15min.

2.  Następnie odsączamy i studzimy.

3.  Dodajmy do nich ryż preparowany.

4.  Powstałą masę wykładamy na spód tortownicy i odstawiamy do lodówki.

5.  Żelatynę rozrabiamy we wrzątku i studzimy.

6.  Jogurt miksujemy z twarogiem, odżywką białkowa i erytrytolem.

7.  Dodajemy żelatynę i wszystko mieszamy.

8.  Masę wylewamy na nasz schłodzony spód.

9.  Na wierzch układamy owoce i zalewamy galaretką.

10.Odstawiamy na ok godz do lodówki i gotowe 🙂


 

 

Kalorie: 1106 kcal
Białko 121g
Tłuszcz 3g
Węglowodany 164g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]