CIASTO Z JABŁKAMI

Składniki:

– Jabłka 250g
– Mąka orkiszowa 300g
– Jogurt grecki 0% tluszczu 200g
– Jajka 4szt
– Kakao 20g
– Erytrytol 100g
– Oliwa z oliwek/ olej kokosowy 40ml
– Proszek do pieczenia 1 łyżka

– Cynamon

 

Przygotowanie:

 

1.  Jajka ubijamy z erytrytolem.

2.  Dodajemy olej i jogurt nadal mieszając.

3.  Wsypujemy suche składniki, a następnie pokrojone w kostkę jabłka.

4.  Ciasto musi być bardzo gęste.

5.    Wylewamy je na blaszkę (U mnie 24×24) i pieczemy ok 45 min w 180 stopniach:) 


 

 

Kalorie: 1853 kcal
Białko 82g
Tłuszcz 65g
Węglowodany 228g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]