Składniki:
– Jabłko 250g
– Mąka orkiszowa 200g
– Jajka 2 szt
– Odżywka białkowa 30g
– Erytrytol 50g
– Oliwa z oliwek 20g
– Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
-Cynamon 1 łyżeczka
Przygotowanie:
1.
200g
jabłek ścieramy na tarce o grubych oczkach.
2.
Resztę
kroimy w plasterki.
3.
Jajka
ubijamy z erytrytolem i oliwą.
4.
Dodajemy
odżywkę, mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy.
5.
Na
końcu dodajemy jabłka i cynamon.
6.
Mieszamy
łyżką.
7.
Ciasto
wylewamy do keksówki u układamy na nim plasterki jabłka.
8.
Pieczemy
ok 40 min w 180*
Kalorie:1207 kcal
Białko 66g
Tłuszcz 33g
Węglowodany 156g