CIASTO JABŁKOWE

Składniki:

– Jabłko 250g
– Mąka orkiszowa 200g
– Jajka 2 szt
– Odżywka białkowa 30g
– Erytrytol 50g
– Oliwa z oliwek 20g
– Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
-Cynamon 1 łyżeczka
 

 

Przygotowanie:

1.    200g jabłek ścieramy na tarce o grubych oczkach.

2.    Resztę kroimy w plasterki.

3.    Jajka ubijamy z erytrytolem i oliwą.

4.    Dodajemy odżywkę, mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy.

5.    Na końcu dodajemy jabłka i cynamon.

6.    Mieszamy łyżką.

7.    Ciasto wylewamy do keksówki u układamy na nim plasterki jabłka.

8.    Pieczemy ok 40 min w 180*


Kalorie:1207 kcal
Białko 66g
Tłuszcz 33g
Węglowodany 156g

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]