Składniki:
– Daktyle 200g
– Płatki owsiane 90g
– Orzeszki ziemne prażone 50g
– Odżywka białkowa 50g
– Masło 30g
– Masło orzechowe 50g
– Miód 30g
– Ryż preparowany 20g
– Sól (opcjonalnie pół łyżeczki)
Przygotowanie:
1. Daktyle moczymy w wodzie ok pół godziny.
2.
Następnie
odsączamy.
3.
Masło,
masło orzechowe i miód rozpuszczamy w garnku i odstawiamy do ostudzenia.
4.
Daktyle
blendujemy i łączymy z resztą składników.
5.
Przekładamy
na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki.
Kalorie:
2013 kcal
Białko 85g
Tłuszcz 75g
Węglowodany 266g
*** Z tej porcji wyszło 10 dużych balonów.