CIASTO CZEKOLADOWE Z BORÓWKAMI

Składniki:

– Mąka orkiszowa jasna 130g
– Mleko 150g
– Odzywka białkowa o smaku czekolady 50g
– Jajko 1szt
– Masło 100g
– Czekolada gorzka 70% kakao 50g
– Borówki 100g
– Erytrytol 70g
– Kakao 20g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

 

 

Przygotowanie:

 

1.    W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, Erytrytol, kakao i czekoladę.

2.    Podgrzewamy do połączenia się składników.

3.    Odstawiamy do wystygnięcia.

4.    Następnie dodajemy jajko, mąkę, odżywkę białkową i proszek do pieczenia.

5.    Wszystko razem miksujemy.

6.    Masę przelewamy do keksówki, posypujemy borówkami i pieczemy ok 50 min w 180* . 


Kalorie 1848 kcal
Białko 78g
Tłuszcz 114g
Węglowodany 123g

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]