CIASTO BANANOWE Z CZEKOLADĄ

Składniki:

– Mąka orkiszowa
jasna 220g

– Jajko 1szt – Odzywka białkowa o smaku wanilii 30g
– Czekolada gorzka 70% kakao 20g
– Erytrytol 70g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
– Dojrzały banan 200g



 

Przygotowanie:

 

1.    Banany blendujemy na gładką masę.

2.    Dodajemy jajko, erytrytol, odżywkę, mąkę i proszek do pieczenia.

3.    Wszystko razem miksujemy.

4.    Wrzucamy posiekaną czekoladę.

5.    Ciasto wylewamy do keksówki i pieczemy ok 45 min w 180*


Kalorie 1219 kcal
Białko 65g
Tłuszcz 18g
Węglowodany 192g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]