Składniki:
Ciasto
czekoladowe:
– Czekolada gorzka min 70% kakao 100g
– Jajka 2szt
– Masło 60g
– Mąka orkiszowa jasna 100g
– Erytrytol 60g
– Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Masa
serowa:
– Twaróg chudy 650g
– Jajka 2szt
– Dynia 500g
– Masło 40g
– Mąka ziemniaczana 20g
– Erytrytol 100g
– Cynamon 1 łyżeczka
Przygotowanie:
1. Czekoladę rozpuszczamy z masłem i erytrytolem.
2.
Studzimy.
3.
Jajka
ubijamy.
4.
Dodajemy
do nich masę czekoladową i suche składniki.
5.
Ciasto
wlewamy do tortownicy o średnicy 26cm.
6.
Pieczemy
20min w 180*.
7.
Dynię
kroimy w kostkę.
8.
Wrzucamy
do garnka w którym rozpuscilismy masło i dusimy wszystko ok.25 min.
9.
Następnie
blendujemy.
10.Do dyni
dodajemy twaróg, jajka, Erytrytol, mąkę i cynamon.
11.Ponownie
wszystko blendujemy.
12.Wylewamy
na upieczone ciasto czekoladowe.
13.Pieczemy razem ok 90-95 min w 130* .
Kalorie:
2538 kcal
Białko 156g
Tłuszcz 147g
Węglowodany 146g
*** U nas sernik podaliśmy z polewą z czekolady gorzkiej