Bułeczki orkiszowe

Składniki:

Ciasto:
– Mąka orkiszowa 250g
– Drożdże świeże 20g
– Ciepła woda 100 ml
– Sól
– Oliwa z oliwek 20g
– Erytrytol 1 łyżeczka
– Białko jajka do smarowania bułek
– Sezam 15g

Przygotowanie:


Drożdże z erytrytolem rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Dodajemy resztę składników (oprócz sezamu i białka) I wyrabiamy ok 3 min . Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy na ok pół godziny. Następnie formujemy bułeczki, smarujemy białkiem jaja i posypujemy sezamem. Pieczemy 30-35 min w 200*

Makro:


Kalorie: 1090 kcal (6 bułek)
Bialko 35g
Tluszcz 32.7g
Weglowodany 156.3g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]