CIASTO MARCHEWKOWE

Składniki:



Ciasto:
– Marchewka 500g
– Jabłko 100g
– Mąka orkiszowa 250g
– Jajka 4 szt
– Oliwa z oliwek 50g
– Erytrytol 50g
– Imbir, Cynamon, Kardamon


Masa serowa:
– Twaróg chudy 275g
– Jajko 1 szt
– Erytrytol 30g
– Cukier waniliowy 10g
– Budyń bez cukru 15g
– Śmietana 18% tłuszczu 80g




 

 

Przygotowanie:

 

1.  Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce.

2.  Mieszamy z resztą składników na ciasto.

3.  Wylewamy na blaszkę (u mnie 25x25cm) i pieczemy 45min w 180*.

4.    Składniki na masę serową blendujemy, wykładamy na ostudzone ciasto i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.



 

 

Kalorie: 2040 kcal
Białko 112g
Tłuszcz 92g
Węglowodany 187g

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]