Składniki:
Ciasto:
– Marchewka 500g
– Jabłko 100g
– Mąka orkiszowa 250g
– Jajka 4 szt
– Oliwa z oliwek 50g
– Erytrytol 50g
– Imbir, Cynamon, Kardamon
Masa serowa:
– Twaróg chudy 275g
– Jajko 1 szt
– Erytrytol 30g
– Cukier waniliowy 10g
– Budyń bez cukru 15g
– Śmietana 18% tłuszczu 80g
Przygotowanie:
1. Marchewkę i jabłko
ścieramy na tarce.
2. Mieszamy z resztą
składników na ciasto.
3. Wylewamy na
blaszkę (u mnie 25x25cm) i pieczemy 45min w 180*.
4. Składniki
na masę serową blendujemy, wykładamy na ostudzone ciasto i wstawiamy do lodówki
najlepiej na całą noc.
Kalorie: 2040 kcal
Białko 112g
Tłuszcz 92g
Węglowodany 187g