BROWNIE Z POMIDORA

Składniki:


– Czekolada gorzka min 70% kakao 50g

– Mąka orkiszowa 200g

– Masło orzechowe   30g

– Olej kokosowy    40g

– Erytrytol    100g

– Jajko   2szt

– Kakao   20g

– Daktyle      100g

– Proszek do pieczenia  1/2 łyżeczki

– Pomidory z puszki  1 puszka

– Chilli odrobinka

 

 

Przygotowanie:

·     Daktyle zalewamy wrzątkiem u odstawiamy na ok 20min.

·     25g czekolady rozpuszczamy z olejem kokosowym

·     Pomidory blendujemy z daktylami na gładką masę.

·     Dodajemy jajka, rozpuszczoną czekoladę, chilli, kakao, erytrytol, proszek do pieczenia oraz mąkę.

·     Miksujemy razem.

·     Wylewamy do tortownicy lub blaszki o wym 24×24 i pieczemy ok 35min w 180*

·     Resztę czekolady rozpuszczamy z masłem orzechowym i polewamy tym ostudzone ciasto

 

Kalorie: 1860 kcal
Białko 47g
Tłuszcz 80g
Węglowodany 245g

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]