ZAPIEKANKA RYŻOWA OD BE FIT

Składniki:
– Ryż basmati 70g

– Masło 5g

– Mięso mielone z indyka 150g

– Ser mozarella  30g

– Oliwa z oliwek  10g
– Passata pomidorowa 100g
– Cebula ( według preferencji )
– Czosnek ( według preferencji )

Sól, pieprz, ulubione zioła

 

 

Przygotowanie:

·      Ryż gotujemy w osolonej wodzie

·      Na oliwie podsmażamy mięso z cebulą i czosnkiem

·      Dodajemy passatę pomidorową i posiekaną bazylię

·      Doprawiamy do smaku

·      Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy połowę ryżu i sera, na to wylewamy farsz mięsny, resztę ryżu i mozarelli

·      Zapiekamy w 180* ok 20 min

 

 

Kalorie: 635 kcal 

Białko 49g 

Tłuszcz 20g 

Węglowodany 60g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]