ZUPA Z KURCZAKIEM

Składniki:

– Pierś z kurczaka 120g
– Oliwa z oliwek 5g
– Chleb pszenny 80g
– Fasola czerwona konserwowa 50g
– Ciecierzyca konserwowa 30g
– Marchewka
– Cebula – Papryka czerwona
– Koncentrat pomidorowy – Pomidory z puszki 100g
– Sól, pieprz, papryka slodka i ostra
– Koperek


 

Przygotowanie:

 

1.  Oliwę rozgrzewamy w garnku.

2.  Wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa oraz kurczaka.

3.  Smażymy ok 10 min.

4.  Dodajemy pomidory, ok 250 ml wody, koncentrat oraz przyprawy.

5.  Gotujemy ok 25 min.

6.  Na koniec dodajemy fasolę, ciecierzycę i koperek.


 

 

Kalorie: 470 kcal
Białko 40g
Tłuszcz 10g
Węglowodany 55g

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]