ROLADA

Składniki:

– Białko jaja 250ml
– Cukier puder z erytrytolu 150g
– Mascarpone 250g
– Skrobia ziemniaczana 30g
– Pierniczki własnej roboty 50g


 

Przygotowanie:

 

1.  Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.

2.  Pod koniec ubijania dodajemy 50g cukru pudru i skrobię ziemniaczaną.

3.  Masę wylewamy na blaszkę (30×20) i pieczemy ok 35min w 170* .

4.  W międzyczasie ubijamy mascarpone z resztą cukru pudru.

5.  Dodajemy pokruszone pierniczki.

6.  Masę z mascarpone wykładamy na upieczone ciasto i zwijamy w roladę.

7.    Chłodzimy ok 3 godz w lodówce.


 

 

Kalorie: 1156 kcal
Białko 36g
Tłuszcz 90g
Węglowodany 52g




Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]