PĄCZKI WIEDEŃSKIE NA TŁUSTY CZWARTEK

Składniki:

– Woda 250g
– Masło 100g
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Jajko 4szt
– Olej 100g
Lukier:
-Połówka pomarańczy -Zmielony Erytrytol 100g
 

 

 

Przygotowanie:

1.    Wodę podgrzewamy z masłem co całkowitego rozpuszczenia.

2.    Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy.

3.    Odstawiamy do ostygnięcia.

4.    Następnie dodajemy 4 jajka i miksujemy.

5.    Za pomocą rękawa cukierniczego robimy gniazda na papierze do pieczenia.

6.    Wycinamy każde gniazdo i wkładamy na rozgrzany olej.

7.    Po chwili papier sam odchodzi.

8.    Smażymy ok 2-3 min z dwóch stron.

9.    Z soku z pomarańczy i erytrytolu robimy lukier i polewamy nasze pączusie.

Kalorie:2508
kcal

Białko 38g
Tłuszcz 196.5g
Węglowodany 149.5g

Mi wyszło ok 30szt 🙂

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]