Składniki:
– Woda 250g
– Masło 100g
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Jajko 4szt
– Olej 100g
Lukier:
-Połówka pomarańczy -Zmielony Erytrytol 100g
Przygotowanie:
1.
Wodę podgrzewamy z masłem co całkowitego
rozpuszczenia.
2.
Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy.
3.
Odstawiamy do ostygnięcia.
4.
Następnie dodajemy 4 jajka i miksujemy.
5.
Za pomocą rękawa cukierniczego robimy gniazda na
papierze do pieczenia.
6.
Wycinamy każde gniazdo i wkładamy na rozgrzany
olej.
7.
Po chwili papier sam odchodzi.
8.
Smażymy ok 2-3 min z dwóch stron.
9.
Z soku z pomarańczy i erytrytolu robimy lukier i
polewamy nasze pączusie.
Kalorie:2508
kcal
Białko 38g
Tłuszcz 196.5g
Węglowodany 149.5g
Mi wyszło ok 30szt 🙂