Ciasto czekoladowo-twarogowe:)

Składniki:

– Twaróg chudy 100g
– Banan 70g
– Isolat białka 30g

(u nas @real_pharm_nutrition smak chocolate hazelnut)
– Wiórki kokosowe 20g
– Mąka orkiszowa 30g
– Mąka kukurydziana 30g
– Jajko 3szt
– Ksyliyol 10g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
– Kakao 3 łyżeczki

 

 

Przygotowanie:

 

1.    Jajka ucieramy z ksylitolem.

2.    Dodajemy banana,mąkę,isolat,kakao i proszek do pieczenia.

3.    Wszystko razem mieszamy

4.    Powstałą masę przekładamy do foremki.

5.    Z twarogu i wiórków kokosowych robimy kulki i układamy na wierzchu ciasta.

6.    Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach.


 

 

Kalorie: 844 kcal
Białko 72g
Tłuszcz 30g
Węglowodany 71g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]