Ciasto bananowe

Składniki:

– Jajka 2 szt
– Mąka orkiszowa 150g
– Oliwa z oliwek 15g
– Banan 250g
– Erytrytol 50g
– Orzechy włoskie 20g

– Kakao 20g
– Proszek do pieczenia 1 łyżeczka 


 

Przygotowanie:

 

1.  Banana rozgniatamy widelcem w misce.

2.  Dodajemy jajka, oliwę , erytrytol.

3.  Mieszamy mikserem stopniowo dodając mąkę, proszek do pieczenia i rozdrobnione orzechy.

4.  Połowę masy przelewamy do keksówki.

5.  Do reszty dodajemy kakao i wylewamy ciemne ciasto na jasne.

6.    Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.


 

 

Kalorie: 1339 kcal
Białko 37g
Tłuszcz 36g
Węglowodany 223g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]