Składniki:
– Banan 150g
– Mąka orkiszowa jasna 200g
– Jajko 2szt
– Kakao 30g
– Erytrytol 50g
– Odżywka białkowa 30g
– Czekolada gorzka
90% kakao 100g
– Masło 70g
– Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
1. Masło, czekoladę i Erytrytol wrzucamy do garnka i
podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia się.
2. Odstawiamy do ostudzenia.
3. Banana rozgniatamy widelcem.
4. Dodajemy do nich mąkę, kakao, jajka, odżywkę
białkową i masę czekoladową.
5. Wszystko mieszamy i przelewamy na blaszkę (24×24
cm) .
6.
Pieczemy
20 min w 180*.
Kalorie:
2137 kcal
Białko 75g
Tłuszcz 112g
Węglowodany 197g