Deserek od BeFit

Składniki:
WARSTWA I:

  • Jogurt grecki 500g
  • Mleko w proszku 30g
  • Żelatyna 10g
  • Wrzątek 50g
  • Erytrytol 50g
  • Kleik ryżowy 30g

WARSTWA II:

  • Budyń o smaku karmelowym bez cukru 50g
    -Mleko 200g
  • Erytrytol 30g

WARSTWA III:

  • 1/3 masy z warstwy I
  • Kakao 15g

Dodatkowo:
-Wafel bez cukru -Biszkopty 30g


Przygotowanie:


Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Jogurt blendujemy dokładnie z resztą składników i na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę. 1/3 masy odstawiamy a resztę przekładamy do 2 miseczek, pojemniczków (na dno układamy biszkopty)
150 g mleka gotujemy z erytrytolem. Budyń rozpuszczamy w 50g zimnego mleka i dodajemy do gotującego się mleka energicznie mieszając.
Wylewamy do naszych miseczek.
1/3 masy z warstwy I blendujemy z kakao i wylewamy na budyń.
Na wierz naszych deserów układamy wafle i posypujemy kakao.


Makro:


Kalorie: 1377kcal
Białko 40.5g
Tłuszcz 65g
Weglowodany 157g

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Comment

If you want to leave a review, please Login or Register first.

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *